De Marter


In de Harz komen zowel de steenmarter, als de boommarter voor.
Hij leeft in principe alleen en voedt zich met muizen; woelmuizen; vogels,
maar ook een hapje eekhoorn is voor hem niet te versmaden.
Ook eet hij vruchten en bessen en eieren.
Ze zijn erg schuw, dus de kans, dat je ze ziet is vrij klein.
De steenmarter kan ook jouw huis tot zijn thuis maken, zoals bij ons op zolder
een aantal seizoenen het geval was. Ze maken veel rotzooi
en zijn vooral ís nachts lawaaiig en spelen graag. Hun ontlasting stinkt.
Wij hebben een jachthond en de geur van de jachthond schrikt de marter af.
Uiteindelijk is hij na flinke ontmoedigingsmaatregelen vertrokken.